Do chleba

Do chleba: Pasta z wędzonego pstrąga i pieczarek

Takiej pasty w żadnym w sklepie nie dostaniecie. Chyba, że z „pachnącymi chemią” dodatkami. No cóż…żyjemy w czasach, gdzie do wszystkiego dosypuje się mnóstwo polepszaczy i konserwantów. Ale zawsze mamy wybór. Możemy kupić coś szybko i tanio i zadowalać się byle czym, albo zrobić coś swojego. Ja zdecydowanie wolę tę drugą opcję, tym bardziej, że nadarzyła się okazja i mogłam przygotować domowej roboty pastę z wędzonego pstrąga. Uczta dla podniebienia i to na śniadanie 😉 

Co potrzebujemy?

  • 1 wędzonego pstrąga
  • 2 średniej wielkości pieczarki
  • 3 łyżki majonezu
  • koperek
  • sól
  • odrobina pieprzu

Przygotowanie:

Mięso pstrąga dokładnie oddzielamy od skóry i wyjmujemy ości. Pieczarki kroimy bardzo drobno, dorzucamy do ryby, dodajemy majonez, pokrojony świeży koperek, doprawiamy według uznania i mieszamy. Pasta gotowa. Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *